GENIET VAN WAT HET NUT U BIEDT

 

 

Inschrijven voor activiteiten

Wij hopen u hierbij een interessant programma te presenteren en zien uw inschrijvingen graag tegemoet
Graag willen wij u vragen gebruik te maken van het inschrijfformulier, dat u kunt downloaden als Excelbestand

Enkele aandachtspunten:

  • Bij inschrijving EN betaling het activiteitnummer vermelden
  • Voor alle activiteiten geldt dat de inschrijving 14 dagen voor aanvang sluit.
  • Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers geldt een inschrijving op basis van binnenkomst.
  • Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken op rekening NL 51 ABNA 0524 6145 39 t.n.v. Nut Langstraat

 

Programma 2023 - 2024

Beste leden en bezoekers,

Met trots en plezier presenteren wij u ons programma voor 2023 – 2024.
In het nieuwe seizoen staan 3 onderwerpen centraal: ons 175-jarig jubileum, de Duitse opera en de Nederlandse architectuur in het interbellum.

- In oktober bestaat NUT Langstraat 175 jaar en dit vinden we zo bijzonder dat we dit heuglijke feit zelfs twee maal met alle leden willen vieren.
- Leo den Oudsten gaat komende winter twee lezingen geven over de geschiedenis van de Duitse opera.

Om u het echte operagevoel te geven probeert theater Winterdijk 30b, in de periode tussen de lezingen, 2 complete digitale voorstellingen van 2 beroemde Duitse opera’s te vertonen.

- In het vroege voorjaar zal Joris van Sleeuwen een lezing geven over twee markante Nederlandse architecten, Duiker en Dudok, en gaan we met de bus naar Hilversum, waar we 2 iconische gebouwen van deze architecten bezoeken namelijk sanatorium Zonnestraal en het raadhuis van Hilversum.
- Voor het eerst organiseren we deze zomer een activiteit voor de thuisblijvers. In het voorjaar van 2024 keert Ingrid van Leeuwen terug, dit keer met een lezing over de Chinese theecultuur. Bovendien gaan we met elkaar op stap naar Tilburg, naar Hilversum en naar Oudenbosch.

De activiteiten van NUT Langstraat zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over kunst en cultuur. Wij hopen met ons programma een diverse en brede doelgroep te bereiken. Mede daarom hebben we enkele veranderingen in onze programmering aangebracht.
Zo gaan we de lezingen zo veel mogelijk ’s avonds houden in theater Winterdijk 30b. Deze locatie is prima via een spiksplinternieuwe brug bereikbaar en heeft ’s avonds een grote gratis parkeerplaats.
Om de kosten zo laag mogelijk te houden gaan we onze eerste excursie naar Tilburg met eigen vervoer organiseren.
Omdat het onzeker is wat de kosten van onze activiteiten volgend jaar zullen gaan doen zijn de kosten voor 2024 onder voorbehoud.

Wij hopen u komend seizoen bij één van onze activiteiten te mogen verwelkomen.
U kunt u voor de activiteiten in 2023 nu al inschrijven via bijgaand inschrijfformulier.

Vriendelijke groet,
NUT Langstraat

Woensdag 12 juni: Busexcursie naar Oudenbosch

Oudenbosch

Na de koffie beginnen we een dagje Oudenbosch met een stadswandeling, de zogenaamde “Parelwandeling”.Een gids laat ons de “pareltjes” van Oudenbosch zien. De zilveren stippen leiden de weg langs o.a. de Basiliek, Jongensinternaat St. Louis en de Sterrenwacht Tivoli.

Na de lunch volgt een rondleiding door de Basiliek. Geloof het of niet, dit is een 19deeeuws gebouw. De architectuur en het rijkversierde interieur laten je echter denken dat je de 16deeeuwse Sint-Pieterbasiiek in Rome binnenstapt. Dit gebouw, waaraan de beroemde architect Pierre Cuypers werkte, past zo’n 16 keer in zijn voorbeeld in Rome.

Vervolgens kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:
- Bezoek aan het Arboretum, de botanische tuin. Deze tuin beslaat een oppervlakte van ca 4 hectare. De tuin huisvest ruim 2500 verschillende bomen en planten. Wandel van planten en bomen uit Azië naar die van Europa en keer via de beplanting van Amerika weer terug naar de majestueuze Treurbeuk waarvan de takken reiken tot de grond.
- Bezoek aan het Nederlandse Zouavenmuseum, opgericht door broeder Christofoor van Langen, behorend tot de congregatie van St. Louis. Zijn bijzondere belangstelling ging uit naar de historie van de pauselijke Zouaven. Hij verzamelde documenten en voorwerpen die betrekking hadden op deze groep. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende voormalige raadhuis.
Uiteraard kunt u ook beide mogelijkheden benutten.

Programma:
Datum:                Woensdag 12 juni 2024
Tijd:                     09.30 - 18 uur
vertrek:                parkeerplaats Piet Klerkx, Pof Lorentzweg, Waalwijk
Kosten:               NUT-leden € 52,50
                           niet-leden € 57,50
                           incl koffie met gebak en lunch
                           Prijzen onder voorbehoud.